понеделник, 29 декември 2014 г.

Банята и нейното обзавеждане


Но дали ще ни е нужно в действителност? Това какво обзавеждане ще изберем е много лично.Дали ще е онзи спа оазис,в който да се усамотим след дългия работен ден или едно забавно място,където децата като на игра ще придобиват хигиенните си навици.Или и двете.Освен ако нямаме отделни бани,разбира се.


Не прекарваме цялото си време в банята, но е важно тя да е обзаведена с нужните мебели и аксесоари.Така и петминутният душ ще е приятен и зареждащ.
Дали ще се спрем на душ кабина или вана,или и двете е въпрос на лично предпочитание.И все пак съобразете размерите на банята. Може би не е добре да жертвате свободното пространство за да имате обезателно вана. Изобщо е хубаво да има свободно пространство около основните приспособления в една баня . И ваната,и душът,и тоалетната чиния и умивалникът са задължителни в обзавеждането, но трябва да бъдат разположени на отстояние едно от друго достатъчно да бъдат използвани свободно.


Щом веднъж усвоите пространството с основните мебели,може да преминете към аксесоарите. Шкафчетата и рафтовете, както и закачалките за кърпи
са практични и наистина необходими. Но не е нужно да прекалявате с тях,ако имате голяма баня.В малката пък може да ги поставите под умивалника или в свободните ниши и

чупки.Сложете голямо огледало.


И не на последно място изберете матирани,а не гланцирани плочки. Все пак банята ,макар и обзаведена перфектно и със стил, трябва да бъде и безопасна,нали!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Знаете ли каква е разликата м/у теракот и гранитогрес