четвъртък, 5 юли 2012 г.

Как можем да направим препратка от гранитогреса към творчеството...


Гранитогрес и творчество

  Как можем да направим препратка от гранитогреса към творчеството...
Гранитогресният материал може да се използва и да помогне, за да бъде изградено едно красиво архитектурно пространство. Тази инициатива може да насърчи научните изследвания на тези, които искат да анализират и работят с продукт като гранитогрес и да спомогне за създаване на нови работни места, макар и със скромен принос, благодарение на изключителните технически и функционални характеристики на гранитогресните плочки.
Важен аспект на творческия процес при гранитогреса е насърчаването на обмен на мнения и идеи между тези, които проектират практическото приложение на теракотните плочки в областта на архитектурата и тези които ги произвеждат, т.е. връзката между производство и бизнес. Провокативните нови идеи на дизайнерите за създаване на различни комбинации от форми и необичайни цветове на гранитогресните плочки, създават ясни творчески и концептуални идеи, които трябва да се вземат под внимание при производството им.
Интересни и вдъхновяващи са сложните взаимоотношения между гранитогресен материал и практическото му приложение в строителството. Творческият процес на създаване на нов вид гранитогрес се състои от серия от изследвания на състава – анализира се цялата среда, обръща се внимание на централните декорации и границите на плочата и т.н.  Тези изследвания на гранитогресния материал представляват реални упражнения, целящи да  подчертаят важните функционални и технически предимства при използването му в  архитектурното пространство.
Гранитогресът е завоювал челното си място в жанра Архитектура за обществото – той е широко използван при изграждането на обществени сгради, паркове, културни центрове, училища и други. Всички ситуации, в които плочките гранитогрес могат да бъдат интерпретирани в качеството им на най-доброто им представяне и уникална изразителност, са потвърждение на разсъждението, че положителното стимулиране на обмена на съвети и идеи ще благоприятства професионалната дейност при производството на гранитогресния материал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Знаете ли каква е разликата м/у теракот и гранитогрес