вторник, 3 юли 2012 г.

Приложения на гранитогреса


Гранитогрес

Гранитогресът е подходящ за всяко дизайнерско решение, от най-оригиналната сграда на модерната архитектура до възстановяването на класически сгради. Благодарение на отличните технически характеристики, както и изключително лесната и удобна поддръжка, гранитогресните плочи са идеалния избор!
Плочките гранитогрес са подходящи за сухи и мокри или влажни помещения и се предлагат в няколко естествени и релефни повърхности. Огромната гама от цветове, размери, повърхности и специални части дава възможност за избор на широк спектър от решения, комбинации и приложения за архитекти и дизайнери.
Приложения на гранитогреса
Фасади и външни настилки
Гранитогресът намира широко приложение в строителството и довършителните работи на обектите. Използва се за полагане на подови настилки и покрития, разположени върху големи архитектурни повърхности с вертикални, хоризонтални, наклонени и извити нива. Плочките гранитогрес се използват за оформяне на добрия естетически вид и външен облик на завършваните обекти - вентилируеми стени, фасадни покрития, външни павета и други разнообразни решения за площи с големи натоварвания. Гранитогресните плочки са подходящи да отговорят на специфичния дизайн, стриктните спецификации и производителност, те са идеалните архитектурни довършителни компоненти, които  осигуряват допълнителна надеждност на сградата.
Басейни
Несъмнено всички големи комплекси, публични и частни басейни, спортни съоръжения и дори  малките открити басейни в хотелските и жилищни райони са изградени с помощта на плочките гранитогрес. Те спомагат за голямото разнообразие, което ни предлагат конкурентните дейности, така че да можем да се насладим на вълшебната атмосфера, отдих и наслада на водните паркове. Гранитогресът е отговорът на нашите изисквания за качество и сигурност при изграждане на големите обществени комплекси, осигуряващ разнообразие в дизайна и високо качество.
Сгради за обществени услуги
Представете си експресивния потенциал на гранитогреса! Срещаме го в обществените сгради и центрове за услуги, в големите централни офиси и представителни помещения, в зоните за транзитно преминаване и срещи. Почките гранитогрес се използват във всички зони, подложени на непрекъснато физическо натоварване, независимо дали са свързани с работа, култура, спорт или отдих. Изграждането на всички тези институционални офиси, обществени административни сгради, летища, гари, театри, музеи, библиотеки, културни центрове, училища и университети, болници, конферентни зали, развлекателни центрове и хотели е неразривно свързано с изискания за високи технически, качествени и естетически характеристики на използваните гранитогресни плочки. Неглазирани и от много твърд материал, където цветът е неразделна част от самия материал, тези керамични материали могат да отговорят на всяка потребност на проектиране, и са най-вече идеални за най-взискателните вкусове. Архитектура за обществото: паркове, ресторанти, магазини, спортни центрове ... Това са всички ситуации, в които гранитогресът може да бъде интерпретиран в качеството му на най-доброто му представяне и експресивен потенциал.
Интересно приложение е пътеката водач за слепи от гранитогрес. Тя е идеален вариант за използване в обществените среди, като например гари, летища, подлези, молове, дворове, тротоари и др.

Жилищни сгради
Гранитогресните плочки са подходящи за повърхности постоянно подложени на високи нива на физически стрес, било то в жилищни сгради, малки апартаменти, еднофамилни къщи или апартаменти. Гранитогресът е подходящ за различни пространства, предназначени за специфични нужди, където изборът на довършителни материали придобива първостепенна роля. Къщата в града или в покрайнините, вилата на морето или в планината, всички специфични потребности на тези различни видове места за различен начин на живот могат да бъдат удовлетворени от качествените и разнообразни плочки гранитогрес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Знаете ли каква е разликата м/у теракот и гранитогрес