вторник, 3 юли 2012 г.

Грижи и поддръжка на гранитогрес


Гранитогрес полиран
Грижи и поддръжка на гранитогрес

Качество на материалите
Всички предлагани от нас колекции гранитогрес са произведени с помощта на най-високите стандарти за качество и най-добрите налични суровини. Тези плочки и мозайки са получени чрез напълното разтапяне на материалите, което води до изключително висока трайност и твърдост, и ниска водопоглъщаемост. Също така гранитогресът е изключително устойчив на огън, петна, бактерии, мирис, износване и драскотини. Въпреки това, както с всяка повърхност, и при плочките гранитогрес е необходимо да се спазва основната програма за почистване и поддръжка, за да се запази добрият външен вид.
Грижа по време на строителството
Гранитогресът е класифициран като готов материал, тъй като не трябва да се полага, преди завършването на тежките строителни работи. В случаите, когато са поставени тези плочки преди завършване на строителството,трябда се обърне специално внимание и трябва да се вземат мерки за защита на гранитогресната плочка, докато обектът не бъде пуснат в нормална експлоатация. Натрупаните мръсотия и отломки в процеса на изграждане на всеки строителен обект, може да окаже негативно влияние върху гранитогреса, ако е оставен незащитен. Най-добрият начин за защита на повърхността на плочката е да се покрие с защитен слой от хартия, килими, картон, шперплат, или всякакъв друг материал, който може да защити гранитогресната повърхност.

Първоначално почистване и поддръжка.
гранитогрес, плочки
Гранитогрес
Най-важната операция при почистването на гранитогресът се извършва веднага след като плочката е била положена. Това включва пълното премахване на остатъци от лепило и мръсотия от строителни отпадъци.
Производителите предлагат различни продукти за почистване на гранитогреса, като инструкциите трябва да бъдат следвани точно. В много от случаите плочките могат да бъдат успешно почистени с търкане с мек парцал и прах за пране, последвано от обилно изплакване и подсушаване. Ако има остатъци от лепило този процес може да се повтори няколко пъти.
При фугиране на гренитогресни плочки, също може да ползвате почистващи препрарати за по-лесно премахване на фугата от повърхността на плочката. Моля, следвайте инструкциите на производителя за употреба на тези продукти.
Повърхностните покрития на гранитогреса
Присъщата плътност и ниска водопоглъщаемост на гранитогресните материали гарантират, че са лесни за поддръжка. Тези плочки не изискват използването на запечатващи материали или пасти. Тези покрития могат само да се отразят негативно върху качеството на плочката.
Редовната поддръжка
Присъщите характеристики на гранитогреса гарантират, че той ще бъде сравнително лесен за  поддръжка, и ще запази доброто си качество много години. Има много универсални  почистващи препарати на достъпни цени, които са приемливи за използване върху гранитогресните повърхности. Важно е да бъдат отстранявани добре всякакви масла и животински мазнини, тъй като тези компоненти могат да оставят невидим остатък, който да повреди покритието. Също така е важно, след като процесът на почистване на плочките гранитогрес с препарат завърши, то плочките да бъдат изплакнати с чиста вода.

Общи почистващи стъпки за гранитогрес:
1. Отстранете всички разпръснати отломки от плочката с метла с мек косъм или прахосмукачка.
2. Всяко разливане на течности върху гранитогреса трябва да се почиства възможно най-бързо.
3. Нанесете препоръчителната доза от разреден препарат, подходящ за почистване на плочките. Оставете препаратът да подества за кратък период от време (най-малко 5 минути).
4. Премахнете почистващия разтвор с прахосмукачка с мокър вакуум или парцал. Изплакнете добре плочките гранитогрес с чиста вода и подсушете с прахосмукачка, парцал или кърпа. Абсолютно задължително е всички остатъците от почистващ препарат да бъдат напълно отстранени от плочката. Остатъци от почистващия препарат може да изсъхат върху гранитогреса и да образуват петна, които могат да натрупват замърсявания или да повлияят върху покрието. Ако е необходимо измийте плочките няколко пъти.
Честотата и времетраенето на всяка програма за техническо обслужване и почистване на гранитогреса зависи от специфичните характеристики на всяка плочка. Такива фактори като пешеходен трафик, условията на околната среда и цвят на продукта трябва да се вземат предвид при планирането на графика за поддръжка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Знаете ли каква е разликата м/у теракот и гранитогрес