сряда, 11 юли 2012 г.

Гранитогресни плочки с мраморен ефект


Гранитогрес с мраморен ефект

Гранитогресни плочки с мраморен ефект

Гранитогресните плочки с мраморен ефект са винаги неизменна част от класическия и елегантен вид на всяка сграда. Днес производителите възпроизвеждат гранитогресни плочки по подобие на каменните кариери - така се получава мраморният ефект на плочката. Този подход представлява интересна алтернатива и е естетически успешен подход, тъй като се доближава до естествения и натурален вид на настилката.
На пазара фигурира широка цветова гама от гранитогресни плочки с мраморен ефект във всякакви размери. Основната им отличителна характеристика е уникалността на вида им, която оприличаваме с естествен камък. При производството на мраморните плочки гранитогрес се възпроизвеждат дори несъответствията, както е в природата, създават се форми и повърхности, които са с уникални характеристики и никога не са едни и същи, като се запазват  цветовите вариации и жилките на различните видове материали.
Според различната обработка на повърхността, съществуват и различни видове мраморен гранитогрес - непълно полиран, с което се засилва натуралният ефект на този вид материал,  полиран, което омекотява повърхността, или сатен. Яркостта на повърхността му в някои случаи е дори по-висока от тази на традиционния мрамор или гранит.
Гранитогресът с мраморен ефект е продукт с високо качество, който има конкурентна цена, в сравнение с традиционния мрамор, притежава редица предимства, като по-ниско тегло, по-малки транспортни разходи, по-голяма здравина и устойчивост на температурни промени. Лесната поддръжка, дължаща се на много ниската степен на абсорбция на вода, както и голямата устойчивост на износване и огъване са други важни предимства на този материал.
Мраморният ефект на гранитогресните плочки е подходящ за подови настилки както за навън, така и за вътрешния интериор, за всички видове помещения - от дневната до банята.  Това е вид настилка приложима за постигане на различните дизайнерски решения, перфектно може да се адаптира към мебелно обзавеждане в класически стил, удобна е за линейни или ъглови форми, подходяща е за получаване на ефекти и различни предложения.
За ежедневно почистване и поддържане на добрия вид на плочките гранитогрес се препоръчва използването на почистващи препарати, без восъци и ароматизирани масла, и само в редки случаи да се използват по-силни препарати, като накрая повърхността задължително се изплаква с чиста вода.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Знаете ли каква е разликата м/у теракот и гранитогрес